تفاوت رنگ کلاه ایمنی مهندسین ساختمانی در چیست؟

2

رنگ کلاه ایمنی افراد در پروژه های ساختمانی به چه معنا است؟

اگر وارد کارگاه های ساختمانی شده باشید، حتما دیده اید که افراد شاغل در آن مجموعه ی ساختمانی ، کلاه های ایمنی به سر دارند. شاید فکر کنید که رنگ کلاه ایمنی ساختمانی ، اهمیتی نداشته و کاملا اتفاقی انتخاب می‌شود! اما باید به شما بگوییم که چنین نیست! رنگ کلاه های ایمنی ساختمانی ، حیطه ی کاری هر فرد را در یک کارگاه ساختمانی نشان می‌دهد.

استاندارد رنگ کلاه ایمنی در کارگاه ساختمانی

لازم به ذکر است که استاندارد رنگ کلاه ایمنی در کارگاه ساختمانی ، از یک قانون جهانی پیروی می‌کند و در تمام جهان، نشان دهنده ی سطوح کاری افراد مختلف است. پس تفاوت رنگ کلاه های ایمنی ، بی دلیل نیست، چرا که اگر اینطور بود، نیازی به این رنگ ها نبود و تمام افراد، برای حفظ امنیت خود در کارگاه ساختمانی، یک رنگ از این کلاه ها را به سر خود می‌گذاشتند.

دلایل استفاده از کلاه ایمنی کارگاه ساختمانی

در ادامه، برخی از دلایل استفاده از کلاه های ایمنی رنگی را در مهندس عمران برایتان بازگو می‌کنیم.

تاثیر رنگ کلاه ایمنی در شناسایی و مسئولین کارگاه

فرض کنید در یک بخش یا طبقه از کارگاه ساختمانی هستید و اشکالی جدی و خطرناک در قسمت برق مربوط به آن بخش به وجود آمده است. رنگ کلاه ایمنی ، مسئول مربوط به آن بخش، از دور و در میان جمعیت، قابل تشخیص بوده و می‌توانید به راحتی او را برای کمک و رفع مشکل، فرا بخوانید. همین امر باعث می‌شود تا تاخیر زیادی در پیدا کردن مسئول مربوطه به وجود نیاید.

جلوگیری از بروز اتفاقات

معمولا برای رنگ کلاه های ایمنی در کارگاه های ساختمانی ، از رنگ های روشنی استفاده می‌شود که دید خوبی دارند و از دور نیز مشخص هستند. فرض کنید برای راه اندازی یکی از ماشین آلات ساختمانی ، نیاز به تخلیه ی آن بخش از افراد کارگاه داشته باشید. در صورت استفاده از کلاه های ایمنی رنگی، می‌توانید افراد نزدیک به ماشین را دیده و از بروز تصادف و اتفاقات ناگوار، جلو گیری به عمل آورید!

ایمنی!

مهم ترین دلیل استفاده از این کلاه های ایمنی رنگی ، ایمنی افراد داخل سایت کارگاهی است! کلاه ایمنی کارگاهی ، به گونه ای طراحی شده است که در مقابل برخورد ابزار آلات و اجسام سخت، از سر افراد، محافظت کند.

یک کلاه ایمنی استاندارد ، باید بتواند در مواجهه با ضربه ، نفوذ گرد و غبار ، آتش و حرارت ، جذب آب و الکتریسیته ، از فرد ، محافظت کند! طبق قوانین ایمنی بین المللی، تمامی کلاه های ایمنی استاندارد ، باید بتوانند از پس این چالش ها بر بیایند، با این حال، ممکن است در برخی شرایط کاری خاص، بعضی از این ویژگی ها در ساخت کلاه ایمنی رعایت نشود که در دفترچه ی راهنمای کلاه ایمنی ، باید ذکر شود!

تفاوت رنگ کلاه ایمنی کارگاهی

اما رنگ کلاه های ایمنی ، طبق چه قانونی تعیین می‌شود؟ رنگ کلاه ایمنی هر فرد در کارگاه ساختمانی، طبق قوانین داخلی آن کارگاه، باید تعیین شود. اما در صورتی که قانونی مبنی بر تعیین رنگ کلاه ایمنی در داخل کارگاه تعیین نشود، باید از قانون بین المللی تعیین رنگ کلاه ایمنی پیروی کرد.

در این قانون، برای مدیر، مهندس، سرپرست و سر کارگر، از کلاه ایمنی سفید رنگ استفاده می‌شود.

برق کاران، نجاران و تمامی متصدیان و پیمانکاران، از کلاه ایمنی آبی رنگ استفاده می‌کنند.

مسئولین ایمنی کارگاه با کلاه ایمنی سبز رنگ مشخص می‌شوند!

کلاه ایمنی قرمز رنگ که دیگر نیازی به توضیح ندارد، مختص آتشنشانان فداکار است.

کارگران ساختمانی، نیز با کلاه ایمنی زرد رنگ در تمام پروژه های عمرانی شاخص هستند چرا که اکثر افراد پروژه را، کارگران تشکیل می‌دهند.

جوشکاران و کارگرانی که در معرض حرارت شدید هستن، از کلاه ایمنی قهوه ای رنگ استفاده می‌کنند.

و در آخر، کلاه ایمنی طوسی یا خاکستری رنگ است که مختص بازدید کنندگان پروژه ی ساختمانی است.

منبع: civilology

2 نظرات
  1. مصطفی رفیعیان می گوید

    سپاس
    کوتاه و مختصر و مفید

  2. مصطفی رفیعیان می گوید

    بسیار مفید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.